Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

AnsRood1947

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Ans via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 16-12-2014 Ja hoor...ze is ... (3)
  • 10-12-2014 Land in zicht.... (5)
  • 04-12-2014 Terug naar Lima (6)
  • 29-11-2014 Trujillo (7)
  • 13-11-2014 Afscheid (10)

Statistieken

Dit dagboek is 19546 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Rust, Regen, Zonneschijn, Warm.

Toon op kaart

12 oktober 2014 | Door: Ans Roodenburg

Aantal keer bekeken 196   Aantal reacties 6   Iquitos, Peru
a A

Rust, Regen, Zonneschijn, Warm.

Lieve allemaal,

Een redelijk rustige week achter de rug met behoorlijk warm weer en veel regen dus mijn roze laarsjes heb ik niet voor niets gekocht.
De meeste regen viel 's nachts en tegen zeven uur was het dan droog wat goed uitkwam want dan gaan we de kinderen naar school brengen.
zo tegen een uur of vier gaat het flink waaien ( heerlijk ) de lucht wordt heel donker en dan begint het verschrikkelijk te plenzen en in korte tijd vormen zich grote plassen want de grond begint aardig verzadigd te raken.
Zo ook gistermiddag, maar niet naar de supermarkt gegaan want als er heel veel regen valt kunnen de motocars niet rijden en lopen is geen optie.

Ja, en wat doe je dan als jongetje? Je trekt gewoon je kleding uit en gaat in je onderbroek voetballen en door de plassen rollen want koud is het niet. :)

Poesjes,

Ja, die blijven me achtervolgen. Een paar weken terug tijdens het naar school brengen van de kinderen vonden we een doos met een katje wat op sterven na dood was. Een eindje verder lagen twee dode katjes. De kinderen helemaal ontdaan maar we konden het katje niet meenemen want waar laat je het????
Hier is geen dierenambulance of asiel. Wat bleek later? Op een of andere manier hadden de kinderen het katje naar een vrouw even verderop weten te brengen, zij heeft het katje op weten te lappen.

Wat gebeurde er van de week???? Weer een doos met twee katjes, deze keer springlevend, een ervan was wit en Patty wilde graag een witte kat. Een van de jongetjes in looppas terug naar Arco Iris en de katjes, goed beschermt en opgesloten daar achter gelaten. De honden accepteren geen andere dieren op het terrein en op een nacht hadden ze al een kat doodgebeten.

Wat schetste onze verbazing???( Hij doet het weer ) bij het ophalen van de kinderen zat er weer een katje in de rugzak bij een van de kinderen. Maar dat moest echt achterblijven, hoe zielig misschien ook.
Tijdens de lunch heeft Patty ook duidelijk gemaakt Geen katten meer meenemen!

Dus Irma en Bea, Als jullie hier zouden wonen hadden jullie binnen de kortste keren een huis vol ( hihi ).
Misschien kunnen jullie de handen ineen slaan en hier een asiel opzetten met ambulance. Dat moet wel een stevige zijn want de weg is verschrikkelijk, en je krijgt hier vast geen subsidie!

Leguanen,

Zoals ik al eerder zei, de honden accepteren geen andere dieren op het terrein en toen ik op en zaterdag terug kwam werd ik gelijk door de kinderen meegenomen en onder de tribune lag een vrij grote leguaan, doodgebeten door de honden.
Ze wilden best even met het (dode) beest stoer op de foto.
Een keer schoot er buiten de poort een gifgroene leguaan weg toen we met de kinderen thuiskwamen.

La madre del curiensie,

Wat is dat nu weer?

In eerste instantie denk je het is een slang maar bij nader inzien heeft het meer weg van een grote dikke stevige worm.
Het heeft twee complete koppen en hij dient om hele grote mieren, sisapa, te beschermen.
Die mieren worden ook gegeten en het schijnt heel lekker op brood te zijn. Gelukkig hebben ze me niet gevraagd het te proberen.

Lorro,

Inmiddels woont er een maand of drie een papegaai op Arco Iris en die roep alsmaar corre, corre. ( rennen )
Hij slaapt in een boom en 's morgens gaan de kinderen hem halen voor het ontbijt, na het avondeten word hij weer terug gebracht naar zijn boom.
Ik zei al, hij woont in zijn eigen modulo.
Helaas is een van de piwichos weggevlogen, net te laat geweest met het kortwieken van de vleugeltjes en de ander is nu zielig alleen.

Breiwerkjes,

Een aantal kinderen heeft inmiddels zijn/haar pennenzakje af en sommige zijn al aan een rat of lieveheersbeestje bezig.
Dat gaat heel snel want in het pennenzakje had ik verschillende steken verwerkt en omdat mijn boekje voor beginners is staan er alleen patronen in ribbelsteek in.
Een meisje heb ik al tot assistente benoemd want ik had gezegd bij het tweede werkje gaan jullie het opzetten van de steken leren en dat kon zij mooi doen.
Heb inmiddels twee patronen in het Spaans vertaald want ik wil met alle plezier mijn boekjes achterlaten maar wie leest hier nu Nederlands?
Bovendien heb ik ze verteld, jullie kunnen nu breien en nu moet je leren een patroon te lezen want als ik weer in Nederland ben kun je het alleen per telefoon vragen en dat is erg duur.

Punniken e.d.

In Nederland had ik punnikklosjes cadeau gekregen om mee te nemen. Gelukkig had ik thuis wat voorbeeldjes gemaakt en dat was maar goed ook want wat doe je met zo'n dikke draad die te voorschijn komt. en als dan blijkt dat je er leuke applicaties van kunt maken wordt het heel anders.
Dus ik moet Patty ook nog punniken leren en inmiddels ook een van de leerkrachten geleerd hoe je op de hand kunt breien maar ze wil ook gewoon breien leren.
Misschien kan ik wel aan een tweede carrière als handwerkjuffrouw beginnen.

De kinderen krijgen hier twee maanden vakantie, januari en februari.
De meeste kinderen gaan dan naar huis maar keren een paar weken voordat de schoolvakantie eindigt terug naar Arco Iris voor de nuttige vakantie.
Dan zijn er allerlei activiteiten, daar kunnen ze nu ook breien en punniken aan toevoegen.Ik heb me suf gezocht naar punniken in het Spaans maar het is niet te vinden. Maar een van de nieuwe vrijwilligers is een Spaanse dus misschien weet zij het en anders moet ik maar eens gaan zoeken onder het hoofdstuk klosje breien.

Armbandjes,

Inmiddels is het speelgoed over de verschillende groepjes verdeeld en sommige dingen worden met Sint Nicolaas uitgedeeld. En hier geen discussies over Zwarte Piet!

Alle kinderen lopen nu rond met een Loomarmbandje. Hier zijn ook elastiekjes maar veel dunner en ze maken de armbandjes op hun vingers. Ik heb er al een paar cadeau gekregen.

Uitstapje,

Volgende week zaterdag is er het tweemaandelijks uitstapje, tevens de laatste van het jaar. Die van augustus had ik net gemist.
Alle leerkrachten gaan ook mee, dus het wordt een flinke groep.
Geen idee hoe en waar naartoe, maar dan heb ik volgende week zondag weer wat te schrijven.

Vrijwilligers,

Die schijnen nu toch echt donderdag te komen en morgen ga ik helpen hun kamer in orde te maken. Maar, natuurlijk eerst het computerklasje.
Ze komen in de kamer naast mij dus het worden mijn buren.

Inmiddels is het hier zondagmiddag 17.00 en langzaam aan beginnen de kinderen thuis te komen.
Ik heb mijn wekelijkse uitstapje weer gehad en weet nu ook hoe ik vanaf de boulevard lopend bij de supermarkt kom.
Omdat het donker werd en begon te waaien ben ik maar terug gegaan om de bui te ontlopen, maar die trok weer over.
Patty was er en we hebben de foto's van "mijn crechè " bekeken.
Helaas is het nog steeds niet gelukt om begeleidsters te vinden voor de quarderia, de vorige bleken achteraf toch geen tijd te hebben, maar Patty werkt er wel aan.

Het schrijven op zich is niet zo moeilijk, maar het verzinnen van een titel is erg lastig en zonder titel kan niet want dan krijg ik de melding "dit veld is verplicht " ( Zucht )

Weer genoeg voor vandaag en zodra ik een titel heb druk ik op de knop verzenden.

Groetjes, Ans

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (9)

• Lorro
  • Patty deelt de armbandjes uit
  • Wij zijn blij
  • Wij ook.
  • Alleen gedood, niet opgegeten
  • De buit
  • Madre del curuinsie
  • We maken hem wel een kopje kleiner
  • Spelen in de regen

Ga naar het overzicht

Reacties (6)

13 oktober 2014 11:44 | Door: Truus

Ha die Ans tja Peru is wat de omgang met dieren betreft zeker geen land voor Irma en Bea, binnen de kortste keren zette die twee een asiel op ha ha. Je bent weer lekker bezig geweest hier alles oke ook bij jou thuis. Ik hoop dat je gezellige buren krijgt en tot schrijfs of skipes groetjes Truus

13 oktober 2014 16:11 | Door: Mariejan

Hay Ans

Weer een geweldig verhaal en de titel heb je ook maar weer gemaakt!
Leuk al die blije gezichtjes van de kinderen en begeleiders.

Veel plezier aankomende week.

Groetjes
Mariejan

14 oktober 2014 15:25 | Door: melie

weer een leuk verhaal en ach de titel moet voor jou geen probleem zijn.

Ans ik ga je vast feliciteren, bij deze dan.
ga het morgen op w app proberen.
liefs en tot een volgend verhaal xxx

o ja Steve en Rachel zijn inmiddels verloofd en gaan 30 juni 2015 trouwen.

14 oktober 2014 16:38 | Door: Frieda

Hoi Ans,weer bedankt voor je interessante verhaal uit het verre PERU,ook ik feliciteer je alvast met je verjaardag. Ik hoop dat je nog een fijne tijd in Peru hebt,grt FRIEDA

15 oktober 2014 21:50 | Door: bea ettema

Hey ans leuk hoor die reisverslagen van jou je maakt nog eens wat mee zo en ik ben bang dat je gelijk hebt wat de beestjes betrefd zou zeker een huis vol hebben haha gefeliciteerd met je verjaardag vrouw zijn blij dat je het zo naar je zin hebt tot horens weer xxxx

18 november 2014 16:10 | Door: Ytie de Vries

Ik probeer het, kan je steeds niet bereiken de tijd schiet al op de kinderen daar zullen jou wel missen.Tot gauw dan hebben we weer gezellige gesprekjes Hartelijke groet van Ytie.